Srpski rvači osvojili 16 medalja u Poreču

Posebno uspešna bila je naša ženska selekcija do 20 godina koja je, u izuzetno jakoj konkurenciji devet reprezentacija, ekipno zauzela prvo mesto.

Zlatne medalje osvojile su Maša Perović, Milica Sekulović, Jana Petrović i Evelin Uljhei, srebrom se okitila Jovana Radivojević, a do bronze je stigla Emilija Jakovljević. I u konkurenciji kadetkinja Srbiji je ekipno pripalo treće mesto, nakon što su Ivana Gajić i Milica Sekulović osvojile zlato, a Evelin Uljhei srebrno odličje.

“Očekivali smo dobro rvanje, ali ovog puta naše devojke prevazišle su sebe. Kvalitetno i planirano se radilo i to je dalo rezultat. Biti prvi na jednom ovako jakom turniru ispred osam zemalja koje su mnogo duže u programu rada sa devojkama, daje nam velike nade za predstojeća evropska prvenstva za kadetkinje i juniorke. I ženska i muška selekcija imale su odlične mečeve i zaista ne moramo da brinemo za budućnost srpskog rvanja”, rekao je Dalibor Perović, trener naših rvačica.

U muškoj konkurenciji, šest odličja osvojili su srpski kadeti. Ognjen Todosijević i Steva Kojić bili su na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, doku su Filip Tričković, Roland Varga, Lazar Dedić i Zalan Pek, osvojili bronze. Kod juniora, bronzani je bio Antal Vamoš.

Kadetsko Evropsko prvenstvo na program je od 12. do 19. juna, dok će se juniorski kontinentalni šampionat održati od 26. juna do 2. jula.

(RTS)


Ostavite komentar