Srpski ronilac prvi put na Svetskom prvenstvu

Na Svetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji učestvovaće više od 60 takmičara iz 40 zemalja, a našu zemlju će prvi put predstavljati Vladimir Mladenović koji je bio pobednik domaćeg šampionata.

Vladimir Mladenović se ronjenjem na dah bavi od 16.godine, a profesionalno podvodnom fotografijom počinje da se bavi od 2014. god. U poslednjih 5 godina ronio je na najatraktivnijim ronilačkim lokacijama na svetu od Kajmanskim ostrvima, Boneire ostrvu, Egiptu, Izraelu, Turskoj, Španiji i Grckoj, do Hrvatske i Crne Gore.

Do sada se, pored nacionalnih takmičenja koje se odžavaju svake godine u Srbiji i gde je osvajao uvek visoka mesta, takmičio i na internacionalnim prvenstvima u Turskoj, Hrvatskoj i na Kajmanskim ostrvima. Vladimirove fotografije su objavljivane u mnogim renomiranim svetskim časopisima kao sto su Nacionalna Geografija, EZDive, Scuba Diver, Scuba Life i mnogi drugi.

Podvodna fotografija spada u sportsku disciplinu u okviru ronilačkih takmičarskih disciplina kao što su Statička i dinamička apnea, podvodni hokej, Plivanje sa perajima, orjentaciono ronjenje i mnoge druge ronilačke discipline i veštine pod vodom.

Takmičenja u podvodnoj fotografiji se odvijaju po posebnim pravilima i u unapred određenim vremenskim intervalima, a uslovi moraju biti isti za sve takmičare.

Svetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji održava se od 17. do 21. septembra na Tenerifima.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike