Srpski i balkanski as Stojanović na pobedničkom postolju „11TriBelgrade“ na Adi

Ada Ciganlija je bila poprište borbe triatlonaca za poene na svetskoj rang listi najboljih u najmasovnijoj, najkvalitetnijoj i najizazovnijoj trci do sada u ovom sportu na našim prostorima.

Takmičenje je organizovalo sportsko udruženje "11tri" u saradnji sa Triatlon savezom Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu i sekretarijata za sport Grada Beograda.

Prvi je kroz cilj takmičenja koje se sastojalo iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi Ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u 4 kruga, 21.1 km trčanja; 3 kruga prošao je Ognjen rezultatom 3:46:25 i time osvojio novo zlato za Srbiju. Drugo mesto pripalo je Grku Panagiotis Polizosu (3:52:15), treće mesto zauzeo je Slovenac Gošnjak Timu (3:53:04).

U konkurenciji dama zlatnu medalju osvojila je Ukrajinka Margarita Krilova rezultatom 4:27:38, srebrom se okitila Hrvatica Marija Lukina (4:33:56), bronzom takođe triatlonka Hrvatske 22-godišnja Ivana Granoša (4:36:29).

Olimpijski sport triatlon u svom "11TriBelgrade" izdanju na Adi Ciganliji okupio je oko 500 učesnika, a ono što je novitet u odnosu na prethodne godine je to što je trka od ove godine dobila status PTO trke, čime se postavlja novi nivo za takmičare i vrhunsko iskustvo u triatlonu, kao i prilika da se takmiče za vredne svetske poene.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike