Srpski bokseri osvojili 14 medalja na šampionatu Balkana u Rumuniji

Prvenstvo Balkana održano je od 18. do 29. oktobra u rumunskom mestu Ramnicu Valcea.

U kategoriji omladinki Srbiju su predstavljale Sanja Mitić (50 kg), Dragana Jovanović (54 kg) i Anastasija Bošković (66 kg), dok je u konkurenciji juniorki srpsku trobojku nosila Nikolina Džida (50 kg).

Mitić je u kategoriji do 50 kg osvojila zlato savladavši u finalu Rumunku Mihaelu Badesku 2:1, Dragana Jovanović u kategoriji do 54 kg osvojila je zlato pobedom nad Rumunkom Andreom Tudor, dok je Anastasija Bošković osvojila srebro u kategoriji do 66 kg izgubivši u finalu od domaće predstavnice Krinuta Sebe 0:3. Juniorka Džida osvojila je bronzanu medalju.

U konkurenciji omladinaca Srbiju su predstavljali: Filip Džida (63,5 kg), Nikola Cveković (71 kg), Dimitrije Andrejević (75 kg), Marko Pižurica (80 kg) i Srđan Tomić (86 kg). Ovu selekciju je predvodio Nebojša Čurović.

Cvetković je osvojio zlato u borbi sa Albancem Besijanom Karajem u kategoriji do 71 kg, Andrejević je u kategoriji do 75 kg osvojio srebro izgubivši finale od Albanca Amara Kočija.

Marko Pižurica je u kategoriji do 80 kg osvojio zlato pošto je u finalu domaćeg predstavnika, mladu nadu Rumunije Kosmina Buleua.

Srbiju su u konkurenciji juniora pod vođstvom selektora Branislava Jovičića predstavljali: Filip Stanojević (46 kg), Nikola Maksimović (48 kg), Nikola Bogatinoski (52 kg), Ognjen Antić (57 kg), Petar Sandić (60 kg) i Vasilije Đurđević (63 kg).

Stanojević je zaustavljen u polufinalu od Grka Nearhosa Konstantinoudisa i time je osvojio bronzu. Maksimović je osvojio srebro porazom u finalu od Bugarina Angela Dimitrova.

Bogatinoski je osvojio srebro izgubivši u finalu od Rumuna Renato Nika, Antić je zaustavljen u borbi za zlato od Rumuna Maria Geralia.

Sadnić je u polufinalu izgubio od Rumuna Andrei Markua čime je osvojio bronzu, dok je Đurđević u borbi za naslov šampiona zaustavljen od Moldavca Danila Gurande.

„Pamtićemo ovo takmičenje kako po medaljama, tako i od zajedništvu, druženju, velikom zalaganju kako na priremama, sparinzima, posebno u ringu na samim mečevima. Ponosni smo na kompletnu selekciju Srbije i na svih 14 medalja. Srećni se vraćamo kući i još više motivisani za nastavak jakog rada kako bi na nrednim takmičenjima bili još jači i uspešniji“, rekao je Čurović.

(RTS)


Ostavite komentar