Srbija prvak sveta u boćanju

Reprezentacija Srbije u boćanju postala je prvak sveta. U Francuskoj u mestu Rumili par Kolundžija-Kovačević osvojio je prvu zlatnu medalju.

Srbija je do sada osvojila 49 medalja na međunarodnim takmičenjima, a uz to i dve titule prvaka Evrope.

„Do zlatne medalje je teško doći, to ne traje godinu-dve, to traje dugo. Treniram boćanje 11 i po godina, a prošle godine sam u Ljubljani osvojila evropsko zlato, to mi je bila prva medalja sa prvenstva i ove godine u miks disciplini“, navela je Kolundžija. 

Dejan Kovačević je naveo da put do medalje dugo traje i da mora proći mnogo godina kako bi se ostvario uspeh. 

„Mnogo je prepreka, mnogo je odricanja za bilo koji sport da bi se došlo do toga. Počeo sam sa osam i po godina i maštao sam o tome i na kraju se ostvarilo“, istakao je Kovačević.

Nataša Antonjak trenira boćanje 13 godina, a do sada je osvojila i 12 medalja. 

„Meni je san da osvojim svetsko zlato. Bilo mi je posebno drago kada sam ih videla (Kolundžija i Kovačević) na pobedničkom postolju. Posmatram to kao da sam ja to učinila, jer smo tamo nastupili kao tim, bez obzira što sam ja nastupala sama, međusobno smo se podržavali i bodrili, tako da se nisam osećala kao da sam sama na terenu“, rekla je Antonjak.

Boćanje je 1984. godine postalo Paraolimpijski sprot, a od 2008. godine se igra u preko sto zemalja širom sveta. Boćarski saves Srbije oformljen je 1992. godine.

(RTS)


Ostavite komentar