Srbija ekspresno nadigrala Holandiju i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva

Sjajan meč odigrala je naša selekcija i opravdala ulogu favorita u ovom duelu. Odličan servis uneo je mirnoću u igru odbojkaša Srbije. Prijem je odlično funkcionisao, što je omogućilo Jovoviću da u napadu proigrava na svim pozicijama. Iako se protivnik nije predavao, svi naleti Holađana su odbijeni i Srbija je ekspresno stigla do polufinala i tako nastavila put ka odbrani titule.

Neizvestan prvi set. Posle igre poen za poen naši su prvi stekli dva poena prednosti. Međutim, Holanđani uspevaju da poremete naš prijem, preokrenu rezultat i povedu sa tri razlike. Ipak, naši se nisu predavali, uspevli su da povežu redove i ponovo preokrenu rezultat 21:20.

Nastavljena je velika borba, protivnik je vezao dva poena i poveo. Ipak u finišu seta naši su imali više koncentracije i prvi stigli do set lopte. Usledio je as servis Lisinca i Srbija dobija prvi set – 25:23.

Odlično su naši krenuli u drugom setu. Na samom startu su došli do tri poena prednosti. Kako je set odmicao prednost je rasla. Snažnim servisima poremećen je prijem protivnika i na polovini seta Srbija je imala sedam poena prednosti.

Protivnik je uspeo da uzvrati, vezao je tri poena i smnjio zaostatak. Naši održavaju prednost, a nakon još jednog as servis Lisinca, u finiš seta ušli smo sa pet poena prednosti.

Potom odbojkaši Srbije rutinski privode set kraju – 25:20.

Neizvesno je počelo u trećem setu. Dugo se igralo poen za poen, obe ekipe su bile sjajne na servisu. Prvi do dva poena prednosti su stigli naši odbojkaši, a na sredini seta Srbija je imala tri razlike – 12:9.

Holanđani su krenuli na sve ili ništa, uspeli su da priđu na poen zaostaka. Odbojkaši Srbije uspevaju da odbiju ovaj nalet protivnika i posle sjanog servisa Luburića ponovo su došli do tri poena razlike.

Finiš seta, a ispostavilo se i meča, doneo je puno neizvesnosti. Naši su imali 20:17, međutim, protivnik je izjendnačio na 20:20. Nastavljena je igra poen za poen. Ipak, Holanđani prvi stižu do set lopte (24:23). Odbojkaši Srbije su preokrenuli rezultat, a potom iskoristili drugu meč loptu – 27:25.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар