Spektakl u Nevadi pripao Fjuriju, „kralj cigana“ ponovo nokautirao Vajldera!

Okršaj u "Ti mobajl areni" u Nevadi imao je zanimljivu uvertiru jer su obojica spremila kostime za ulazak u ring – Fjuri je bio obučen kao rimski vojnik, dok je Vajlder bio u prepoznatljivom izdanju, ali sada sa mnogo lakšim plaštom.

Amerikanac je poraz u prethodnom meču pokušao da opravda rečima da je nosio pretešku opremu prilikom izlaska i da su mu se noge umorile, što je želeo ovoga puta da spreči.

I jedan i drugi su krenuli ofanzivno i bez prevelikog kalkulisanja – činilo se da je Britanac nešto ofanzivniji, ali je i rival parirao.

U trećoj rundi je "kralj cigana" snažnim napadima saterao Donteja u konopce i jednim udarcem ga bacio u nokdaun, ali se ovaj podigao. Činilo se da Fjuri preuzima potpunu kontrolu, kada se desio veliki obrt.

Već u četvrtoj rundi Vajlder je dva puta slao rivala na patos, ali je Tajson, iako uzdrman, uspevao da se pridigne i nastavi borbu.

Ušlo se u nešto mirniji period, prošle su dve-tri runde bez prevelikih uzbuđenja, ali je bilo jasno da je američki bokser umorniji. Njegov protivnik sa Ostrva je delovao spremnije, Vajlderove noge su postajale sve teže i mnogo se slabije kretao.

Uskoro opširnije…

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар