Soro: Doktrina vaterpola, sećam se Savićevih 26 golova

Vaterpolisti Novog Beograda deklasirali su Nais na startu vaterpolo Superlige Srbije sa 32:1, čime su upisali jednu od najubedljivijih pobeda u domaćem šampionatu. 

"Ovo što se juče desilo je doktrina srpskog vaterpola i meni je drago da je naša ekipa ovako sastavljena pravi predstavnik našeg vaterpola", izjavio je nekadašnji golman Srbije, sada sportski direktor kluba.

"Ono što sam uvek govorio jeste da neki naš minimum mora da bude dovoljan za laku pobedu. U mojoj reprezentativnoj i klupskoj karijeri ne znam da li sam gubio više od dva ili tri gola razlike, jako retko. A pobeđivao sam i sa 15 razlike ekipe koje su po kvalitetu bile blizu mojoj".

Soro je istakao da ovako ubedljive pobede dešavaju s vremena na vreme, pogotovo kada se igra za reprezentaciju, gde postoji velika razlike u kvalitetu.

"Podsetio bih na jedan interesantna podatak. Tamo negde 1995. ili 1996. godine Partizan je pobedio Proleter sa 54:1. Današnji selektor Dejan Savić dao je 26 ili 27 golova, ne znam tačan broj, ali suština je u odnosu prema treningu, a kasnije prema utakmici. I onda kada se desi jedno polufinale Olimpijskih igara i kada se gubi dva ili tri gola razlike na nekoliko minuta do kraja, onda kada se vratimo, ljudima ne bude ništa jasno", zaključio je Soro.

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар