Sonja Vasić: Nadamo se dvocifrenom broju medalja na OI u Parizu

Legendarna košarkašica govorila je ne samo o blistavoj prošlosti srpskog olimpijskog sporta, nego i bliskoj budućnosti, odnosno Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

"Biće drugačije nego u Tokiju. Pre svega, jer nismo u jeku korone i pozitivno je što je Pariz blizu. Neće biti veliki izazov aklimatizacije sportista i trasporta. To će biti prednosti koje olakšavaju put ka medaljama i pripremu. Ova godina je jako izazovna, jer svi sportisti imaju velika očekivanja i potrebna im je velika pomoć da bi se kvalifikovali i treba da se podrže na pravi način", istakla je Vasić.

Strelci su prvi obezbedili norme od svih srpskih sportista, čekaju se i druge individualne i timske discipline.  

"Bili smo prezadovoljni kad je Zorana Arunović obezbedila prvu normu. Trasirala je put, kao i pred Tokio, gde smo imali lepu, veliku, brojčanu misiju i najveći broj medalja. Tako da se nadamo još većoj misiji i dvocifrenom broju medalja u Parizu. Ima puno sportova koji obećavaju. Svi timski posrtovi su i dalje u igri, mogu da obezbede norme. Pratimo sve i nadamo se da će na kraju ove godine bilans biti znatno veći", rekla je Vasić.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike