Slobodan Kovač nije više selektor odbojkaša

Predsedništvo OSS je zahvalilo je Kovaču za dosadašnji rad i rezultate i poželelo mu uspeh u daljoj trenerskoj karijeri.

Slobodan Kovač je nasledio Nikolu Grbića na mestu selektora odbojkaške reprezentacije Srbije u avgustu 2019. godine, samo deset dana pred početak Evropskog prvenstva na kojem će, u svom debiju, osvojiti zlato.

Nakon toga, međutim, usledio je neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru 2020, na turniru koji je održan u Berlinu.

Ove godine, reprezentacija Srbije je učestvovala na dva velika takmičenja, bez osvojene medalje. U Ligi nacija je nacionalni tim zauzeo šesto mesto, dok je Evropsko prvenstvo završio kao četvrti.

Kako se dodaje u saopštenju OSS, doneta je odluka i da se ne nastavi saradnja sa selektorima mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

Predsedništvo se i njima zahvalilo na dosadašnjoj saradnji i poželelo im uspeh u daljoj trenerskoj karijeri. 

Imenovanje novih selektora mlađih nacionalnih selekcija vršiće se u skladu sa predstojećim Konkursom koji će objaviti Savez, navodi se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар