Šampionska razmena pozitivne energije

Odbojkaši Srbije počinju takmičenje na Evropskom prvenstvu u Belgiji i prvi meč u B grupi Evropskog prvenstva igraće u Briselu protiv Nemačke u petak, 13. septembra od 15 časova.

Sve preostale utakmice odigraće u Antverpenu, a protivnik u drugom meču je selekcija Slovačke u nedelju od 18.30. Treći meč igraće u ponedeljak protiv Španije od 20.30, a četvrti meč na EP izabranici Slobodana Kovača će odigrati u sredu protiv Belgije (20.30). Poslednju, petu utakmicu u grupi igraće u četvrtak protiv Austrije. 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, gotovo u isto vreme od 14. do 29. septembra, učestvovaće na ovogodišnjem Svetskom kupu u Japanu, gde su prošle godine po prvi put postale šampionke planete.

Svetske i evropske šampionke igraće zajedno sa domaćom selekcijom, Rusijom, Holandijom, Kinom, Korejom, Kamerunom, Kenijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Dominikanskom Republikom, Brazilom i Argentinom.

Plasman na Svetskom kupu nema uticaja na plasman za Olimpijske igre, ali se boduje za rang listu FIVB.

Prvih pet kola će se odigrati u Jokohami i Hamamacuu, naredna tri u Saporou i Tojami, dok će mečevi poslednja tri kola biti u Osaki.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike