Rvačka reprezentacija Srbije se u Zrenjaninu priprema za Evropsko prvenstvo

Srbija će u glavnom gradu Rumunije na kontinentalnom šampionatu imati ukupno deset takmičara.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić izjavio je da će cilj biti osvajanje barem jednog odličja, čime bi se nastavio kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

„Naši rvači imali su izvanredne uslove za pripreme. Tu pre svega mislim na rad, koji je sproveden u Poreču. Tamo je bio prisutan veliki broj rvača iz cele Evrope i sveta, tako da su naši reprezentativci imali priliku za vrlo kvalitetan sparing. Svi naši rvači su zdravi i to je najvažnije. Prilično smo optimistični i verujem da ćemo doći do jedne medalje, a sve preko toga bio bi ogorman uspeh. Imamo vrlo iskusne borce, koji znaju kako se osvajaju odličja na velikim takmičenjima i na svemu tome baziramo naš optimizam“, rekao je Šabić.

Prvi čovek srpskog rvanja je naglasio da su jasno i precizno postavljeni prioriteti u ovoj takmičarskoj godini.

„To su pre svega renking turniri i kvalifikacije za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Želja da se sa što većim brojem takmičara pojavimo na Igrama u Parizu, kako bismo tamo ostvarili zapažen rezultat. Upravo iz tog razloga jedan od naših glavnih aduta Viktor Nemeš preskače ovaj šampionat Evrope kako bi tempirao formu za kvalifikacije i učešće na najvećoj svetskoj smotri sporta“, istakao je Šabić.

(RTS)


Ostavite komentar