Rvači Srbije se u Poreču pripremaju za Svetsko prvenstvo za mlađe seniore

Boje Srbije u Tirani braniće četvoro takmičara. U muškoj konkurenciji nastupiće Aleksa Ilić (77 kg), Branko Kovačević (82 kg), Luka Katić (97 kg) u grčko-rimskom stilu, a jedina predstavnica Srbije u ženskom rvanju biće Fani Nađ (76 kg).

„Pre dolaska u Poreč, dve nedelje smo trenirali u Zagrebu zajedno sa selekcijom Hrvatske. Već treći put ove godine smo u Porečui i moram da istaknem da su nam zahvaljujući rukovodstvu Rvačkog saveza Srbije obezbeđeni vrhunski uslovi za trening. Reprezentacija Hrvatske je u komletnom sastavu, tu su njihovi seniori, mlađi seniori i juniori tako da imamo i priliku za kvalitetan sparing“, rekao je jedan od trenera u stručnom štabu reprezentacije Srbije Vojislav Trajković.

Uz Ilića, Kovačevića i Katića na pripremama u Hrvatskoj se nalaze i trojica talentovanih juniora.

„Uroš Krstin, Branko Đukić, Andrija Mihajlović i Miloš Perović, kao naši najperspktivniji mladi rvači, sa svojim starijim kolegama prolaze ceo pripremni period. Želja nam je da na taj način stiču preko potrebno iskustvo, ali i da se navikavaju na reprezentativni režim rada kako bi spremno dočekali izazove na velikoj sceni“, dodao je Trajković.

Veliki uspesi srpskih rvača na seniorskim evropskim i svetskim prvenstvima podižu lestvicu očekivanja i ambicija kada su u pitanju i mlađe kategorije.

„Ostvareni su zaista istorijski rezultati, sada smo već naviknuti na medalje, a značajan napredak ostvarujemo i sa mlađim reprezentativnim kategorijama“, konstatovao je Trajković i dodao:

„Branko Kovačević je već osvojio dve medalje na U23 šampionatima. Već je bio treći na svetu, a ima i bronzu sa Evropskog šampionata. Verujemo da može da se uključi u borbu za neko od odličja. Aleksa Ilić je još mlad, on će i sledeće godine moći da nastupa u kategoriji mlađih seniora. I od njega može da se očekuje dobro ranje, a mnogo toga moglo bi da zavisi i od žreba. Luka Katić je prilično neiskusan, ali njegovo vreme tek dolazi“.

Srpski rvači će u Poreču boraviti do kraja nedelje, potom će tri dana trenirati u Zrenjaninu, a zatim će otputovati u Tiranu.

(RTS)


Ostavite komentar