Rvači Proletera osvojili titulu šampiona Srbije u konkurenciji juniora

Drugo mesto na prvenstvu u Zrenjaninu pripalo je Rvač̣kom klubu Soko iz Sombora sa 121 bodom, dok su treće mesto osvojili rvači subotič̣kog Spartaka sa 70 bodova.

Juniorski ṣ̌ampionat Srbije bio je izuzetno masovan. Učestvovala su 24 kluba, a selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac bio je veoma zadovoljan kvalitetom prikazanih borbi.

„Na delu smo videli sve naše najbolje rvače uzrasta do 20 godina, koji će nastupiti na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu početkom jula. Bilo je nekoliko dilema oko sastava nacionalnog tima za šampionat, ali nakon ovog turnira sve je mnogo jasnije. U saradnji sa nacionalnim trenerima Đorđem Miolskim i Kristijanom Frisom odredio sam i sastavav naše junirske reprezentacije“, istakao je Dokmanac.

Srbiju će na ovom šampionatu predstavljati devetorica rvača: Aleksandar Berarov (60 kg), Dejan Berkec (63 kg), Noe Poč (67 kg), Zalan Pek (72 kg), Ognjen Jakovljević (77 kg), Miloš Perović (82 kg), Andrija Mihajlović (87 kg), Branko Đukić (97 kg) i Marko Supić (130 kg).

Po rečima selektora Dokmanca, na pripreme će biti pozvani i Ognjen Todosijević i Antal Vamoš, a pripreme će biti sprovedene u dva dela u Zrenjaninu i Kanjiži.

(RTS)