Rvači Proletera iz Zrenjanina novi šampioni Srbije

Šampionski pehar kapitenu Proletera Viktoru Nemešu uručio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Za najboljeg rvača proglašen je Sebastijan Nađ iz Spartaka dok je za najboljeg trenera izabran šef struke Proletera Vojislav Trajković. Nagrada za najboljeg juniora pripala je Branku Đukiću takođe iz Proletera. Vojislav Trajković, glavni trener zrenjaninskog Proletera proglašen je za najboljeg trenera u Srbiji.

O kvalitetu takmičenja u završnici šampionata Srbjje najbolje svedoči podatak da su se na borilištu našla čak šestorica svetskih šampiona, a najveću pažnju i ovacije publike izazvao je meč između dva svetska šampiona Matea Nemeša i Sebastijana Nađa što je bio njihov prvi međusobni duel do sada. Takođe, treba istaći i da je nekadašnji veliki šampion poslednji out nastupao na domaçoj scenk braneći boje Partizana.

"Imali smo priliku da gledamo fantastičan plej-of, četiri najbolja kluba u Srbiji i uživamo u kvalitetnim borbama. Svi klubovi koji su učestvovali u domaćoj Ligi su pokazali veliki napredak u tehničko-taktičkom delu, vidi se da se ozbiljno radi na snazi i tehnici i da je Srbiji rvanje u krvi. Rvači se vode devizom da je važno učestvovati, pobediti, ali je najvažnije boriti se do kraja, svim srcem", rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i potom dodao:

"Čestitam svima, trenerima i rvačima, posebne pohvale za Radnički, Partizan, Spartak i naravno Proleter koji su pokazali kako izgleda domaća Liga, na svetski način", zaključio je Trajković.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike