Rvač Zurabi Datunašvili objavio kraj takmičarske karijere

Zurabi Datunašvili, koji je rođen u Gruziji, osvojio je niz medalja za Srbiju od bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, dvaput je bio svetski, a jednom evropski šampion u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma, a u prethodnoj kalendarskoj godini Olimpijski komitet Srbije ga je izabrao za najboljeg srpskog sportistu.

Svi su očekivali da će i na predstojećim igrama u Parizu obezbediti novu medalju za našu reprezentaciju ali mu zdravstveno stanje to nije dozvolilo što je istakao i u poruci na društvenim mrežama.

„Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha“, napisao je Zurabi Datunašvili na društvenim mrežama.

Poslednju medalju Zurabi je osvojio na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu prethodnog septembra, kada je u finalu turnira savladao danskog rvača Turpala Bisultanova za još jedno zlato.

(RTS)


Ostavite komentar