Problemi odbojkaša Srbije u Antverpenu

Uoči leta za Brisel odbojkaši Srbije sreli su na aerodromu Nikola Tesla naše odbojkašice koje su krenule na Svetski kup u Japan. Čestitali su im na zlatnoj medalji u Ankari, a reprezentativke Srbije požele su uspeh svojim kolegama na Šampionatu Evrope. Međutim, po dolasku u Belgiju odbojkaši su se suočili sa prvim problemima.

"Čekali smo pasošku kontrolu da prođemo dva sata. To nam je malo da tako kažem otežalo ovaj dolazak. Kad smo posle toga izašli napolje, domaćin nam je poslao jedan manji autobus za ovako veliku grupu kakva jesmo sa ovoliko prtljaga", rekao je tim menadžer reprezentacije Slobodan Boškan.

„Uvek očekuješ puno od te organizacije a razočaraš se. Stalno ta Evropska unija je nešto super, nešto ka kome težimo, a u stvari mislim da oni trebaju oko mnogo toga da se ugledaju na nas", izjavio je selektor Slobodan Kovač.

Nije bilo dovoljno mesta za torbe, a sa druge strane autobusi svih ostalih reprezentacija su mnogo veći i komformiji od onog koji je dodeljen Srbiji.

Samo da se još do hotela ne pokvari.

Reprezentacija koja brani bronzanu medalju sa prošlog Šampionata Evrope nije zaslužila ovakav tretman.

"Planiranih tri sata odmora pre treninga nije bilo, ali mislim da smo ga dobro odradili. Mislim da je bilo puno energije i pozitivnih stvari", zaključio je selektor Kovač.

„Igrači su jako motivisani, orni i spremni za ovo Evropsko prvenstvo. Malo smo se spremali, nije bilo mnogo vremena, ali smo to vreme stvarno dobro radili. Mislim da smo fizički i mentalno spremni za turnir kao što je Evropsko prvenstvo", rekao je Uroš Kovačević.

Reprezentacija Srbije se nalazi u grupi sa Nemačkom, Belgijom, Slovačkom, Španijom i Austrijom. Samo prvu utakmicu igraće u Briselu, a poto se seli u Antverpen. Nadamo se drugim autobusom.

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike