Prethodnica Misije OKS otputovala u Tokio

Kako je saopštio OKS, šefica misije Nataša Janković je sa svojim zamenikom, kao i delom lekarskog osoblja, otputovala letom preko Istanbula za Tokio, gde će po dolasku imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, transport, treninge, kao i ostalih logističkih stvari.

"Naš glavni zadatak biće da pripremimo sve u delu Olimpijskog sela u kojem će odsesti naši olimpijci, i da im obezbedimo uslove kako bi mogli da se fokusiraju samo na svoj nastup i što bolji rezultat. Takođe, imaćemo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta i Organizacionog komiteta ’Tokio 2020’ kako bi bili sigurni da su do kovid 19, kao i logističkii uslovi za treniranje naših sportista i nastupe na takmičenjima", rekla je Nataša Janković.

Prvi sportisti doći će u Olimpijsko selo kroz samo nekoliko dana, a Janković je zahvalila na saradnji svim nacionalnim sportskim savezima koji će imati učesnike u Tokiju.

"Ovo će definitivno biti Igre drugačije od svih prethodnih, ovoga puta zbog strogih kovid protokola koji će biti na snazi. Najbitnije je da svi sportisti budu zdravi i zaštićeni od infekcije virusom kovid 19, što je preduslov za njihov nastup na OI. Svi smo uložili ogromne napore da sprovedemo u delo ovaj logistički jako izazovan projekat", napomenula je Janković.

Sportisti koji će sledeći krenuti put Japana jesu reprezentativci Srbije u basketu 3 na 3.

Oni poleću sa beogradskog aerodroma u ponedeljak rano ujutru, ali će prve dane provesti u Karatsuu, gde će biti u pripremnom kampu, nakon čega će se pred počtak Igara pridružti ostalim srpskim olimpijcima u selu.

Olimpijski tim Srbije u ovom momentu broji 85 kvalifikovanih sportista.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар