Prelepa noć za srpsko rvanje u Beogradu – Zlato Mićića, bronza Cabolova i dve olimpijske vize

Posle izborene olimpijske vize pobedom u polufinalu, Stevan Mićić u Pariz naredne godine ide kao svetski šampion. 

Mićić je posle početnog odmeravanja snaga svojio je prva dva poena na polovini prve runde. Higuči mu je uzvratio u poslednjim sekundama tog perioda.

Japanac je bolje otvorio narednu rundu preokretom na 4:2, ali mu je Mićić uzvratio. Odličan napad srpskog rvača u poslednjem minutu druge runde doneo mu je prednost od 6:4. Vrlo važan momenat desio se na četiri sekunde do kraja druge runde, Higuči je tražio čelendž. Nije preinačena sudijska odluka i samim tim je Mićić dobio dodatni bod, koji mu je definitivno doneo zlato.

Ovo je prvo zlato za Srbiju u slobodnom stilu. Do njega je došao na impresivan način. U četvrtfinalu bio je bolji od aktuelnog olimpijskog šampiona Rusa Ugueva (9:7), a u polufinalu je savladao i aktuelnog svetskog prvaka Abakartova (6:2) iz Albanije.

Na taj veliki uspeh se nadovezao Rus u redovima Srbije Hetik Cabolov. Pobedom 6:4 nad Azerbejdžancem Turanom Bajramovim postao je drugi rvač naše zemlje sa mestom u Parizu 2024. godine.

Cabolov je iskoristio neiskustvo mladog rivala i u finalu došao do pobede, samim tim bronzane medalje i šeste medalje za Srbiju u slobodnom stilu, ukupno 108. na velikim takmičenjima.

Uz Mićića i Cabolova, srpski olimpijski tim u Parizu u ovom trenutku broji 31 člana.

Posle slobodnog stila, narednih dana kreću borbe u grčko-rimskom stilu.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike