Posle pobede nad Češkom: U prvom setu pala koncentracija, u nastavku igrali svoju igru

Srbija će sedmi put uzastopno igrati polufinale na Evropskom prvenstvu posle pobede nad Češkom od 3:1, a u srpskom taboru bili su zadovoljni posle utakmice.

„Najvažnija je pobeda. Srećne smo što igramo ko zna koje uzastopno polufinale. Žao mi je zbog prvog seta, mislim da je trebalo utakmicu da završimo u tri seta, ali došlo je do malog pada koncentracije. Nismo potcenili protivnika, nikada to ne radimo, ali nam je falilo malo energije. Već smo u nastavku utakmice pokazali našu igru. Zadovoljna sam kako smo igrali, sve devojke su odradile dobar posao. Bilo je timski, dobro, nadam se da će u polufinalu biti isto“, rekla je najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković.

Selektor Gvideti rekao je da nije očekivao laku utakmicu, ali i da je zadovoljan kako je njegov tim odigrao u poslednja tri seta.

„Bio je to meč kakav sam i očekivao. Češka ima tim koji veoma poštujem. Igraju agresivno, Mlejnkova je u sjajnoj formi. Nisam ni očekivao laku utakmicu, sli sam istovremeno srećan kako smo igrali drugi, treći i četvrti set. Pokazali smo našu igru, našu snagu i što je najvažnije smanjili smo broj neiznuđenih grešaka. U prvom setu smo napadali više od Češke, ali smo izgubili. Međutim, napravili smo dosta grešaka na servisu i u igri. A kad se tome dodaju dva, tri asa koja su nam pala – to je previše grešaka. Kada smo smanjili broj grešaka, igrali mo našu utakmicu i zadovoljan sam kako je tim odreagovao“, rekao je Gvideti.

Srbija u petak igra polufinalni meč, a protivnik je selekcija Holandije. U drugom polufinalu sastaju se Italija i Turska.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike