Popović: Pripremamo se vrlo detaljno za Švedsku

Odbojkašice su prvi put trenirale u hali u Briselu gde će igrati utakmicu osmine finala protiv Švedske. Tokom treninga pratile su rezultat košarkaša protiv Kine na Svetskom prvenstvu.

„Znamo par igračica kao što je Izabel Hak, za koju svi znamo kakav je igrač, kog kalibra. Do sada su i na ovom turniru pokazale da igraju jako lepu odbojku, da mogu da se bore i došle su do te faze s razlogom, tako da, naša priprema je kao i za svaku utakmicu vrlo detaljna. I evo imamo još par dana da se pripremimo i fizički što se treninga tiče“, istakla je Mina Popović.

Najbolja odbojkašica Švedske Izabela Hak trenirala je u Vakifbanci sa Đovanijem Gvidetijem i njegovim pomoćnikom Saimom Pakanom.

„Protiv Švedske mislim da ćemo biti dobri. Znamo ih odlično, posebno Izabelu Hak, trenirali smo je dve godine u klubu, poznate su nam njene dobre i loše strane. Spremićemo odgovor za njenu igru. Jaki smo, spremni smo za borbu i idemo do finala“, uveren je Saim Pakan prvi pomoćnik selektora Srbije.

Švedska je na prošlom šampionatu Evrope takođe bila četvrta u grupi, ali je u osmini finala eliminisala Bugarsku, pa je potom poražena od Holandije u četvrtfinalu.

„Sad je faza u kojoj nema prostora za greške. Svesni smo toga i mislim da nam sad ide zanimljiviji deo, tako da se radujemo tome sigurno“, rekla je Mina Popović.

Srbija je prvu fazu takmičenja završila bez poraza i sa samo dva izgubljena seta.

„U grupnoj fazi igrali smo prilično dobro, pobedili smo svih pet utakmica i izgubili samo dva seta. Pripremali smo se da stignemo do finala i mislim da smo na pravom putu“, naveo je Pakan.  

Srbija će protiv Švedske igrati u ponedeljak, 28. avgusta od 17.00.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike