Počinje Liga nacija za dame, Srbija protiv Holandije

Pred aktuelnim Svetskim prvakinjama je novi izazov – Liga nacija. Prve nedelje imaće priliku da se predstave domaćoj publici u hali "Aleksandar Nikolić". Tri dana, tri utakmice protiv Holandije, Koreje i Turske.

Za Srbiju će na turniru u Beogradu igrati:

Tenhičari: Slađana Mirković, Emilija Anastasijević; Korektori: Ana Bjelica, Tijana Bošković, Sara Lozo; Libera: Teodora Pušić, Bojana Gočanin; Blokeri: Stefana Veljković, Maja Aleksić, Mina Popović, Maja Savić; Primači: Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša.

Raspored utakmica prve nedelje takmičenja u Grupi 4:

1. kolo, utorak 21. maj:

Turska – Koreja 17.00
Srbija – Holandija 20.00

2. kolo, sreda 22. maj:

Srbija – Koreja 17.00
Holandija – Turska 20.00

3. kolo, četvrtak 23. maj:

Holandija – Koreja 17.00
Srbija – Turska 20.00

Drugi vikend će se odigrati 28 – 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika.

U okviru 12. grupe III vikenda 4 – 6. juna, Srbija će gostovati u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.

Četvrti vikend je na programu 11 – 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, V vikend će se odgirati 18 – 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Kini. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska.

Finalni turnir će se odigrati 3 – 7. jula u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike