Počinje Evropsko prvenstvo u džudou, Srbija sa 14 takmičara u Monpeljeu

Za razliku od prethodnih sezona, ove godine Evropsko prvenstvo se organizuje tokom jeseni, a domaćin će biti francuski Monpelje.

Za sve džudiste i džudistkinje iz Srbije, šampionat Evrope biće prilika da se poprave rezultati sa Svetskog prvenstva u Dohi, koje je održano u maju.

„Da li će biti medalja ili ne, ne zavisi samo od toga koliko sam ja dobra. Zavisi i od tog dana i od sudija i od drugih faktora. Mnogo puta se desilo da sam bila na visini zadatka, ali sudija nije sudio kako treba. Ili se u meču desi nezgodan trenutak, da padneš, sve te situacije se dešavaju, pa ne bih da pričam o bilo kakvim očekivanjima. Daću sve od sebe“, rekla je Milica Nikolić, srpska džudistkinja.

Milica je ove godine stigla do finala grend slema u Parizu, a visok plasman na Evropskom prvenstvu mogao bi da se očekuje i od Darka Brašnjovića, koji jue na prethodnom šampionatu Evrope osvojio srebro.

„Kad se osvrnem šta sam uradio pre godinu i po dana, u neverovatnoj konkurenciji, kao i kad pogledam šta sada treba da uradim da bih ostvario možda i korak više – stvarno treba da budem na maksimumu taj dan“, kaže je Brašnjović.

Milica i Darko se slažu da je takmičiti se u Francuskoj nešto sasvim posebno.

Kao na svakom takmičenju, najviše se očekuje od naša dva najbolja borca, koji su prošle nedelje na grend slemu u Abu Dabiju napravili lepu uvertiru u šampionat Evrope – Nemanja Majdov je osvojio zlatno, a Aleksandar Kukolj srebrno odličje.

Posle skoro 10 godina, prvenstvo Evrope se ponovo održava u „Sud de Frans“ areni u Monpeljeu.

(RTS)


Ostavite komentar