Počele završne pripreme rukometašica Srbije pred SP

Izabranice Uroša Bregara će trenirati u Staroj Pazovi sve do 1. decembra kada je predviđen put u Španiju, a u okviru priprema selekcija Srbije će odigrati i dve kontrolne utakmice protiv Severne Makedonije 27. i 29. novembra u Staroj Pazovi.

Selektor Uroš Bregar se osvrnuo na period od kad je preuzeo našu žensku seniorsku selekciju i obezbedio plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo, kao i na ciljeve koje je postavio pred sebe i ekipu.

"Prvi cilj je bio da se plasiramo na prvenstvo, a drugi da se malo podmladi reprezentacija, ali da takmičenje dobro odigramo. Za nekoliko dana imamo kontrolne mečeve sa Severnom Makedonijom i zatim sledi put u Španiju i prva utakmica na Svetskom prvenstvu protiv Poljske", rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je istakao da kontrolne utakmice sa Severnom Makedonijom treba se shvate ozbiljno i da se maskimalno iskoriste pred nastup na SP.

"Svaki protivnik je dobar ako ga shvatimo ozbiljno. Neke stvari moramo da promenimo, tako da ćemo raditi na dosta novih elemenata. Moramo da budemo bolji u odbrani nego što je to bio slučaj u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske i Islanda. Verujem da imamo želju, volju i hrabrost da ispunimo ciljeve i da se plasiramo u drugi krug. Nemamo mnogo dana, ali imamo dosta treninga, tako da verujem da možemo sve to da posložimo- i napad i odbranu i verujem da će sve biti kako treba. Ima dosta novih igračica, tako da će to biti test i za njih pred Svetsko prvenstvo", rekao je Bregar.

Reprezentacija koja je na okupu je malo podmlađena i izmenjena.

"Bilo je neophodno da nešto promenimo, tako da sam odlučio da damo priliku nekim novim igračicama u koje verujem. Mislim da će po sve nas to biti dobro, bila nam je potrebna neka nova energija".

Srbija će na SP igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.

"Za Rusiju znamo koliko je kvalitetan protivnik, to smo videli na prethodnim OI. Poljska je odlično odigrala poslednje dve utakmice i biće težak protivnik. Kamerun ćemo tek detaljnije analizirati. Najkvalitetnija je Rusija, a mi ćemo se sa Poljskom boriti za drugo mesto. Značajno je da dobro otvorimo Svetsko prvenstvo i odigramo dobro protiv Poljske. Sledi Kamerun, a onda bih želeo da protiv Rusije odigramo baš kvalitetno i da možda iznenadimo. U drugom delu će biti veoma interesantno jer se ukrštamo sa grupom koja ima veoma kvalitetne protivnike i smatram da će to pogotovo za mlađe igračice biti odlično", zaključio je Bregar.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар