Pobedila tumor na mozgu i postala zlatna devojka

Dvanaest godina se oporavlja. U sedmom razredu, posle operacije, ostala je bez osnovnih motornih funkcija. Nije se predala.

"Najveći uspeh mi je bio kada sam odlučila da ne budem invalid. Kada sam odlučila da uzmem svoj život u svoje ruke, da ustanem iz kreveta, iz kolica, iz svih tih problema, da probleme izvučem ispod tepiha i da se suočim sa njima", kaže Jelena Vesković.

Uporna i hrabra, bitke dobija uz podršku porodice.

"Mi smo se uvek vodili time – izlečićemo je i tako je i bilo, izlečili smo je. Jelena je bila ta koja je nama uvek dokazivala da smo mi kao roditelji uvek donosili prave odluke što se tiče bolesti, da kažem oporavka, rehabilitacije. Svesni smo da to će trajati ceo život", kaže Lidija Vesković, Jelenina majka.

I pored problema, Jelena život gleda sa vedrije strane. Završila je studije ekonomije, govori više jezika, uvek je nasmejana.

"Meni je u principu prvo bio cilj da moje roditelje nasmejem, a onda sam shvatila koliko je važno smejati se tokom dana i sa drugim ljudima, koliko je smeh bitan, onda je sve krenulo tako dobro", kaže Jelena Vesković.

Savladala je teške, životne prepreke i ponovo počela da trenira karate. Državni je i svetski prvak u kategoriji IKKAIDO fudokan.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike