Pet rvača Srbije izborilo olimpijsku normu

Poslednju olimpijsku normu obezbedio je Geogij Tibilov, a pored njega su to učinili i Viktor Nemeš i Aleksandar Komarov u grčko-rimskom stilu, odnosno Stevan Mićić i Hetik Cabolov u slobodnom stilu.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić ističe da je plasman petorice rvača na Olimpijske igre velika stvar za srpski sport.

„Priželjkivali smo da u Parizu imamo petoricu rvača i u tome smo uspeli. Ostvarili smo veliki uspeh, ali sada smo samo na pola puta. Tek pola posla smo odradili, jer predstoji nam da učinimo sve kako bismo se iz Francuske vratili sa što većim brojem olimpijskih medalja i tako nastavili niz osvajanja odličja na velikim takmičenjima“.  

Prvi čovek srpskog rvanja predvodio je delegaciju našeg Saveza u Istanbulu i veoma je zadovoljan onim što su prikazali srpski reprezentativci:

„Konkurencija je na turniru u Turskoj bila zaista žestoka. Učestvovao je veliki broj vrhunskih rvača, a Tibilov je uspeo da zabeleži čak pet pobeda i kroz repasaž stigne do željenog cilja. U četvrtfinalu je izgubio od Rusa koji mu ne leži, ali se zaista borio kao lav i zasluženo je nagrađen za veliki trud“.

Osim Tibilova, na turniru u Istanbulu učestvovali su još Viktor Nemeš (do 77kg), Mihail Kadžaja (do 97kg) i Boris Petrušić (do 130kg).

„Miša Kadžaja i Viktor Nemeš bili su jako blizu, ali na žalost nisu uspeli da izbore medalju. Zaustavljeni su u četvrtfinalu. Sa druge strane Petrušić je izgubio u prvom kolu, ali on je veoma mlad, pred njim je sigurno lepa budućnost. U njega dosta ulažemo, jer vidimo da poseduje veliki potencijal, ali moraće još mnogo da radi i stiče preko potrebno iskustvo“.

Fokus u radu Rvačkog saveza Srbije u narednom period biće da se obezbede najbolji mogući uslovi za pripreme za Olimpijske igre:

„Planirane su tronedeljne prireme u Španiji u Sijera Nevadi. Takođe, učestvovaćemo i na renking turniru u Budimpešti, koji će biti jako važan, jer će od rezultata na tom takmičenju u značajnoj meri zavisiti i žreb za Olimpijske igre“, zaključio je Šabić.

(RTS)