Opština Knić na ruti biciklističke Trke kroz Srbiju

Biciklistički karavan koji će brojati više od 130 biciklista iz celog sveta, proćiće ponovo kroz Šumadiju, a novina je da će ove godine, Opština Knić prvi put u istoriji biti domaćin prolaznog cilja na našoj najznačajnojoj trci.

Turistički potencijal Gružanskog kraja je ogroman. S toga su brojni lokaliteti u Kniću korišćeni i za snimanje poznatih filmova i serija.

Biser čitavog kraja i opštine Knić svakako je prelepo Gružansko jezero, ali i brojni srednjevekovni turistički lokaliteti, atraktivni za sve posetioce i bicikliste iz 30 svetskih zemalja.

Opština Knić nalazi se u središnjem delu Srbije, u srcu Šumadije i ima 12 000 stanovnika.
Prepoznatljiva je po pozitivnom prirodnom priraštaju, i sastoji se od 36 naselja. Opština Knić ima tri osnovne i jednu srednju školu, a u planu je i izgradnja nove multifinconalne sportske dvorane u samom centru Knića.

Knić prvu put dočekuje karavan međunarodne Trke kroz Srbiju, međutim opština broji više od 20 sportskih klubova, po čemu je među brojnijim u Šumadiji.

Nema sumnje da će zahvaljujući Trci kroz Srbiju Knić u budućnosti postati i jedan od većih biciklističkih centara u našoj zemlji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар