Odbojkašice Srbije: Spremne smo za duel sa Poljskom

Srpske odbojkašice su ubedljivo nadigrale seleksiju Slobenije sa 3:0 (25:20, 25:11, 25:15) i slažu se da je odlučujući deo meča bio sredinom prvog seta kada su potpuno preuzele inicijativu i meč vodile do sigurne pobede.

„Mislim da posle polovine prvog seta dominirali smo celu utakmicu. Odlično smo servirali, blokirali, branili se i mislim da su oni potrošili celu snagu u tom prvom setu. Moram isto da napomenem da su igrali dosta tešku utakmicu sinoć, tako da nisu imali snage da igraju na našem nivou.“ rekla je Jovana Stevanović.

“Posle tog prvog seta, kada smo pokazale, kada smo se mi ustvari pokazale u pravom svetlu i ubrzale, da kažem, u malo veću brzinu, onda je došlo nekako sve na svoje i rezultiralo pobedom od 3-0.“ konstatovala je Maja Ognjenović, kapiten našeg tima.

“Drago mi je što sam na neki način uspela da se pokažem i iskoristim svoju šansu. Trudim se iz dana u dan da to bude sve bolje i bolje i da pomognem ovim devojkama koliko god mogu i koliko god je do mene. I za nas je to stvarno divna utakmica. Nismo baš, onako kako znamo, odigrale sjajno, ali dovoljno dobro da pobedimo ovu ekipu. Vodile smo sve vreme, uglavnom je meč bio u našim rukama, da kažem. I mnogo mi je drago da smo uspele da ostvarimo još jednu pobedu od 3-0 i nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz.“, rekla je Aleksandra Uzelac.

Pred selekcijom Srbije je duel sa Poljskom koju mnogi smatraju za jednog od favorita na prvenstvu a Jelena Blagojević, pomoćni trener reprezentacije je ukratko analizirala kvalitete i stil igre suparnica.

“Sigurno, Poljska kroz VNL je pokazala visok nivo odbojke. Igrale su stvarno dobro, što se na kraju i pokazalo tom bronzanom medaljom. Na Evropskom prvenstvu su se pojačale svojim najboljim dizačem, a možda i najboljim dizačem na svetu Vološ. Sigurno moramo da pripazimo na taj duo Vološ-Stišak-Napade-Servis. Dva dobra primača, Ukašek i Ružanski, koji su isto kroz VNL stvarno pokazivali visok nivo odbojke. Igrale su stvarno kvalitetno. Dva srednjaka, Jurčik i Konkolevska, koje je po meni jedan od najboljih srednjaka sveta. Sigurno da moramo da zatvorimo njih sa krajeva primače, kao što sam rekla i Mađu-Stišak. Mislim da će nam te neke situacije olakšati da mi igramo lakše, možda i bolje.“, konstatovala je Blagojevićeva.

“Biće sigurno jedna lepa odbojka, zanimljiva. Od prošle godine su izuzetan skok u kvalitetu napravili i to se videlo sa svim uspesima od prošle godine. Susretali smo se mnogo puta i svaki put je bila zanimljiva odbojka. Opet kažem, imamo iskusnu i jaku ekipu, tako da dobro ćemo se spremiti za tu utakmicu. Motiva nam nedostaje i idemo jako.“, zaključila je Jovana Stevanović.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike