Odbojkaši Srbije nanizali treći poraz, Olimpijske igre sve dalje

Odbojkaši Srbije su trećim neuspehom u nizu završili prvu takmičarsku nedeljeu Lige nacija u Brazilu.

Nakon dobrog početka i pobede nad Iranom, Srbija je nanizala tri poraza – od Japana, Brazila i večeras od Nemačke, što bi moglo skupo da košta u borbi za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Druga takmičarska sedmica Lige nacija na programu je od 4. do 9. juna, a Srbija će prvi meč u Otavi odigrati 5. juna od 22.30 protiv Holandije.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12 mečeva za tri takmičarske nedelje.

Na finalni turnir, koji je na programu od 27. do 30. juna u Lođu, plasiraće se domaćin Poljska i još sedam najuspešnijih selekcija.

Borba za olimpijsku vizu

Za odbojkaše Srbije Liga nacija je borba za plasman na Olimpijske igre. Pred njima je zadatak da pobeđuju i skupljaju bodove kako bi obezbedili poziciju na FIVB rang listi koja vodi u Pariz.

Olimpijske vize već imaju domaćin Igara Francuska i šest ekipa koje su bile najbolje na kvalifikacionim turnirima – Poljska, Amerika, Japan, Brazil, Nemačka i Kanada.

Preostalih pet mesta popuniće najbolje reprezentacije sa kontinenata koji nemaju predstavnike, a onda i najbolje ekipe sa svetske rang liste.

Srbija je pre početka Lige nacija bila na mestu koje vodi u Pariz, ali je nakon tri poraza u Brazilu izgubila željenu poziciju. Vremena za popravni ima.

Raspored utakmica reprezentacije Srbije u Brazilu:
23.5. Srbija – Iran 3:1
23.5 Srbija – Japan 0:3
25.5. Srbija – Brazil 1:3
26.5. Srbija – Nemačka 0:3

(RTS)