Odbojkaši Srbije nadigrali Belgiju na startu Evropskog prvenstva

Srbija je preskočila prvu prepreku u odbrani evropskog trona. Nadigrana je selekcija Belgije. Odličan servis, rezultirao je sjajan napad. Prijem je bio skoro pa idealan. Belgijanci su iskoristili pad u igri naše selekcije i dobili treći set, ali delovalo je da pobeda naše selekcije nije dolazila u pitanje. Slede novi izazovi, a naredni rival je selekcija Ukrajine.

 

Sjajana igra naših odbojkaša od samog početka meča. Brzo su stekli veliku prednost – 13:3. Potom su održavali razliku. Odlično je funkcionicao prijem, pa je time dobijena raznovrsnost u napadu. Protivnik nije imo rešenja za ovakvu igru naše selekcije. Srbija potom rutinski privodi set kraju – 25:13.

Nešto veći otpor pružio je protivnik u drugom setu. Međutim, delovalo je da naši kontolišu igru i rezultat. U drugom delu seta ponovo su naši pojačali. Odličan je na terenu bio Uroš Kovačević, koga su pratili ostali naši igrači. Prvo su došli do tri poena prednosti.

Belgijanci su uspevali u nekoliko navrata da zaprete i smanje zaostatak na minus jedan. Međutim, odličnom igrom odbojkaši Srbije ponovo podižu prednost, koju do kraja seta povećavaju na maksimalnih plus sedam – 25:18.

Belgijanci uspevaju da povežu redove. Odličnim servisima poremetili su prijem naše selekcije. Napad je dobro funkcionisao pa su konstantno vodili. Ulaskom Antanasijevića naši su dobili dodatnu energiju, ali sve što su uspeli je da zaprete, smanje zaostatak sa minus sedam na samo jedan – 20:19.

Ipak u finišu protivnik uspeva da sačuva prednost i dobije set – 25:21.

U četrvti set naši su ušli izuzetno agresivno i maksimalno skoncentrisano. Prijem, napad i servis su bili na visokom nivou što je dovelo do rane prednosti koja je konstantno rasla. U jednom momentu naši su imali 17:10. Da bi protivnik odgovorio sa četiri vezana poena.

Naši uspevaju da odbiju i ovaj, poslednji, nalet protivnika i rutinski privedu set i meč kraju – 25:20. Meč je završen as servisom Uroša Kovaćevića.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар