Nenad Lalović reizabran za člana Međunarodnog olimpijskog komiteta

U članstvo Moka, Lalović je prvi put izabran 2015. godine, a na sednici koja je održana u Mumbaiju je dobio novi osmogodišnji mandat.

Zanimljivo je istaći da je Lalović prvi predsednik Svetske rvačke federacije koji je postao član Moka, a dao je nemerljiv doprinos da rvanje svih ovih godina ostane u porodici olimpijskih sportova kroz temeljan ribrending i modernizaciju rvanja kao sporta.

„Privilegija je biti deo Međunarodnog olimpijskog komiteta. Počastvovan sam kontinuiranom podrškom članova Moka. Sa velikim zadovoljstvom nastaviću da radim i doprinosim daljim uspesima olimpijskog pokreta“, konstatovao je Lalović.

On je 2018. godine prvi put izabran i za člana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, a na tu funkciju reizabran je 2022. godine. Jedini je Srbin u istoriji koji je tako visoko pozicioniran u Moku.

„Velika je čast i što reprezentujem našu rvačku porodicu u Moku i olimijskom pokretu. Rvanje je sport koji vas uči mnogim stvarima, i sve to meni lično daje dodatno samopouzdanje da sve te vrednosti na pravi način iskoristim u svom radu kako bih dao što je moguće veći doprinos u razvoju Moka u budućnosti“, zaključio je Lalović.

(RTS)


Ostavite komentar