Mladi srpski rvači osvojili 17 medalja na šampionatu Balkana

Zlatnom medaljom okitili su se Ivana Gajić, Milica Sekulović, Dušan Stokić i Zalan Pek, srebro su osvojili Roland Varga, Filip Tričković, Iringo Đeri, Balaž Ujhelji, dok su do bronzanog odličja stigli Kevin Lenđel, Stefan Todosijević, Stefan Kojić, Evelin Ujhelji, Luka Zelić, Danilo Aksentijević, Marko Vasić, Alija Arijan i Habi Orsolja.

Ostvareni rezultati još više dobijaju na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je u muškoj konkurenciji, u kategoriji do 17 godina, Srbija je ekipno osvojila treće mesto.

“Kontinuitet kvalitetnog i predanog rada na klupskom i reprezentativnom nivou sa mlađim kategorijama izlazi na videlo. I prošle gpodine smo na Balkanijadi osvojili približno siti broj medalja. Vrlo sam zadovoljan nastupom naših takmičara, a ovo je ujedno bila odlična provera pred evropska prvenstva koja slede”, sumirao je utiske trenenr mlađih reprezentativnih kategorija Đorđe Miloski.

I Dalibor Perović, koji vodi brigu o ženskom rvanju prezadovoljan je rezultatima.

„Sve su odlično rvale. I one koje nisu uspele da dođu do medalje pokazale su zavidan kvalitet. Kao i prošle godine imamo dve šampionke Balkana. Najvažnije je jeda na velikim takmičenjima osvajamo medalje u kontinuitetu. Žensko rvanje u Srbiji se razvija krupnim koracima, a ova odličja su najbolja moguća uvertira za predstojeće šampionate Evrope”, zaključio je Perović.

(RTS)