Mionica dočekuje trku Kroz Srbiju

Krajem jula i početkom avgusta voziće se 59. izdanje biciklističke trke Kroz Srbiju. Direktor trke Vladimir Kuvalja imao je konstruktivan razgovor sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem, tokom kojeg je, na obostrano zadovoljstvo, doneta odluka da će Mionica i ove godine dočekati međunarodni biciklistički karavan u kojem će biti više od 150 biciklista iz 20 svetskih zemalja.

Prošle godine Mionica je prvi put bila domaćin etape na našoj najznačajnijoj trci, tokom koje se ovo prelepo mesto pokazalo kao jedan od najboljih organizatora tako važnog međunarodnog biciklističkog događaja.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković istakao je da Mionica postaje centar biciklizma u ovom delu Srbije i da očekuje još bolju organizaciju i još više posetilaca koji će moći da pozdrave karavan u samom centru Mionice i prelepoj Banji Vrujci.

„Nema sumnje da nas u Mionici i ove godine očekuje pravi biciklistički spektakl. Prošle godine više od dve hiljade ljudi dočekalo je bicikliste u Mionici, a sada očekujemo još veći broj navijača i ljubitelja biciklizma. Cilj nam je da na najbolji mogući način promovišemo prirodne lepote ovoga kraja i turističke potencijale čitave regije, jer Mionica je to zaslužila. Veliki broj stranih i domaćih medija koji prate sport i turizam pratiće ovogodišnje izdanje trke Kroz Srbiju i biće ovo odlična prilika da pošaljemo lepu sliku u svet iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske u čitav svet" istakao je Vladimir Kuvalja, direktor trke Kroz Srbiju.

U organizacionom smislu, ovogodišnja trka Kroz Srbiju biće podignuta na najviši nivo u poslednjoj deceniji, a Mionica prepoznaje značaj trke Kroz Srbiju i želi da postane dugogodišnji partner u organizaciji ovako značajnog sportskig dogadjaja.

Na centralnim ulicama Mionice i ove godine biće održane i trke najmlađih biciklista iz samog mesta, a pobednicima će uoči samog cilja trke biti uručene i vredne nagrade kao i prošle godine.

Biciklistički savez Srbije na čelu sa predsednikom Brankom Banovićem i generalnim sekretarom saveza Sašom Gajičićem organizovaće i ove godine u svim gradovima domaćinima akcije i trke za najmlađe kako bi se popularizovao biciklizam u svim gradovima i mestima kroz koje trka prolazi.

Trka Kroz Srbiju startovaće iz Istočnog Sarajeva odakle će biciklisti krenuti put Priboja koji će takođe biti domaćin etape, a potom se karavan preko Zlatibora seli za Mionicu i Požarevac gde će biti cilj ovogodišnje trke Kroz Srbiju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike