Ministar Dačić uručio diplomatske pasoše košarkašima i odbojkašicama

Dačić je u srdačnom razgovoru sa našim uspešnim sportistima istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

„Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali“, rekao je Dačić i poručio da se ponosimo njima i njihovim sportskim uspesima.

Dačić će sukcesivno uručiti diplomatske pasoše ostalim članovima košarkaške i odbojkaške reprezentacije Srbije, u zavisnosti od njihovih obaveza i mogućnosti da dođu u Ministarstvo.

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, dodala je u svoju bogatu kolekciju trofeja titulu vicešampiona na Svetskom prvenstvu u Manili.

Srpske odbojkašice, višestruke svetske i evropske šampionke i olimpijske vicešampionke, osvojile su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji, što je deveta uzastopna medalja u ovoj deceniji na velikim takmičenjima, po čemu su apsolutno najuspešnija reprezentacija.

(RTS)


Ostavite komentar