Marković posle EP: Malo sreće nedostajalo da se ispuni cilj

"Naši reprezentativci su gađali na visokom nivou, ali ovaj put je malo sportske sreće nedostajalo da ispunimo cilj, a to je bila medalja i bar jedna olimpijska kvota. Srpski strelci su postigli vredne rezultate, oborili tri državna rekorda i zaista bili vrlo blizu cilja", rekao je Marković za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Članovi srpskog nacionalnog tima su se u Bolonji takmičili samo u olimpijskim disciplinama.

Sanja Vukašinović je u trostavu pogodila 1.184 kruga, jedan manje od svetskog rekorda kvalifikacija i na kraju u finalu bila peta.

U finalu iste discipline Andrea Arsović je zauzela osmu poziciju, malo joj je nedostajalo da dođe do olimpijske kvote, koju Vukašinovićeva već ima.

I muška i ženska ekipa u trostavu su postigle državne timske rekorde i zauzele sedma mesta. U takmičenju MK sport pištoljem nismo imali ekipu, ali dve srpske predstavnice Zorana Arunović i Jasmina Milovanović su za po dva kruga ostale daleko od finala.

Krajnji cilj reprezentacije Srbije u olimpijskim kvalifikacijama se ne menja.

"Nastavljamo borbu za osam kvota za Tokio. Za sada imamo pet olimpijskih viza, dve za pušku, tri za pištolj i po tome smo među najboljim zemljama sveta. Svega nekoliko država ima više kvota od nas, a do kraja ciklusa očekuju nas još dva kvalifikaciona takmičenja – Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem u Vroclavu i kvalifikacioni turnir u Plzenju", zaključio je Marković.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike