Mani Pakjao završio boksersku karijeru

Posle duge i uspešne bokserske karijere Mani Pakjao je odlučio da rukavice okači o klin i to je saopštio na društvenim mrežama.

„Kada je moja porodica bila u očajnoj situaciji, dobio sam nadu, priliku da se izborim sa siromaštvom. Uspeo sam da inspirišem ljude širom sveta, da promenim više života. Nikada neću zaboraviti ono što sam postigao, a što nisam mogao ni da zamislim. Upravo sam čuo poslednje zvono. Ovo je kraj", poručio je 42-godišnjak putem društvenih mreža.

Vrlo emotivno obrazloženje svoje odluke Pakjao je završio konstatacijom da mu je to najteža odluka i opštom porukom za sve što radite u životu.

„Teško mi je da prihvatim da je moje vreme prošlo. Ali tako je, danas saopštavam da odlazim u penziju. Najboljim navijačima, najvećems portu, hvala. Hvala svima na divnim uspomenama. Ovo je najteža odluka koju sam ikada doneo, ali sam se pomirio sa njim. Jurite svoje snove, radite naporno i videćete šta će se desiti. Zbogom".

Tokom 26 godina duge karijere, Pakjao je ostvario 62 pobede (39 nokautom), uz osam poraza i dva remija.

Osvojio je 12 svetskih titula i jedini je borac u istoriji koji je bio šampiona u osam različitih težinskih kategorija.

Poslednji put u ringu je bio u avgustu ove godine, kada je izgubio od Jordenisa Ugasa.

U septembru je najavio da će biti kandidat za predsednika svoje zemlje na izborima 2022. godine. Trenutno obavlja ulogu senatora.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар