Maja Ognjenović za RTS: Raduje činjenica da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje

Srbija je ovim trijumfom upisala šestu pobedu na Evropskom prvenstvu, a kapiten reprezentacije Maja Ognjenović je istakla da su odbojkašice u svim segmentima igre bile na visini zadatka.

„Kao što smo se i pripremali u ovoj fazi takmičenja nema lakog protivnika ni prostora za bilo kakvo opuštanje, koliko god da Švedska ne zvuči kao odbojkaška sila. Imaju izuzetnu Izabelu Hak od koje nam je pretila najveća opasnost, ali smo uspeli i nju da zaustavimo na pravi način. U svim elementima igre smo bili na visini zadatka. Dobar servis, pretežno taktički, tokom cele utakmice, blok, odbrana, raspoložene sve odbojkašice u napadu. Bilo je stvarno uživanje igrati. Sve više i više je naših navijača. To je činjenica koja nas posebno raduje. U sredu očekujemo četvrtfinalnu utakmicu za koju ćemo imati jedan dan pripreme. Mislim da moramo biti zadovoljni onim što smo danas prikazali. Raduje činjenica da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i nadam se da će tako biti do kraja turnira“, navela je Maja Ognjenović.

Binka Buša je upisala sedam poena protiv Švedske i konstatovala da su odbojkašice dale sve od sebe kako bi izašle kao pobednice u osmini finala Evropskog prvenstva.

„Ušli smo u fazu takmičenja gde se ispada, vrlo smo svesni toga. Danas smo dali sve od sebe, koncentrisali smo se na blok i odbranu, što je zaista od prvog poena sve funkcionisalo, tako da posle toga nije bilo nikakvih problema. Nama je sve jedno ko god da nam bude protivnik. Znamo da je četvrtfinale jedno od najbitnijih mečeva u ovoj fazi takmičenja. Očekujemo sigurno jednu našu dobru igru, da pokažemo šta znamo i u tom slučaju nam ne može niko ništa“, rekla je Buša.

Libero Srbije Aleksandra Jegdić obavila je veliki posao u odbrani, a imala je čak 70% uspešnosti prilikom prijema protiv Šveđanki.

„Mislim da je ovo sada poseban deo Evropskog prvenstva, jer sada znamo da se od ovog momenta ispada, tako da smo se pripremali jako dobro, imali smo tri dana za ovu utakmicu. Znali smo da neće biti lako, jer imaju jednu od najboljih korektora na svetu, sigurno da je među tri najbolja korektora. Bilo nam je jako bitno da odradimo dobar posao u bloku i odbrani, što mislim da smo danas i pokazale. I jako smo srećne što smo od poečtka meča nametnule svoj nivo igre i držale ga do samog kraja. Kontrolisali smo celu utakmicu i pokazali da igramo sve bolje i bolje“, izjavila je Jegdić.

Srbija će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Češke koja je bila bolja od Ukrajine. Meč je na programu u sredu, 30. avgusta.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike