Maja Gojković otvorila 12. Olimpijske sportske igre učenika Srbije

Gojković je istakla značaj ove sportske manifestacije, koja se po prvi put organizuje u Novom Sadu, nakon pauze od osam godina.

„Odavde ćemo danas u svet poslati najlepšu sliku naše zemlje, sa više od šest hiljada đaka koji će se narednih dana takmičiti za svoje timove i škole. Učešće na ovogodišnjim Olimpijskim sportskim igrama učenika uzeće 550 timova iz svih krajeva Srbije“, kazala je Gojkovićeva.

Ona je naglasila da su posvećenost i entuzijazam koji pokazuju nastavnici važan pokretač Olimpijade, saopštila je pokrajinska vlada.

„I zbog toga što ste vi i budući šampioni i budućnost ove zemlje, a ubeđena sam – i veliki ljudi – vas, draga deco i nastavnici, moramo uvek podržati“, poručila je Maja Gojković i dodala da su i svi oni koji su pronosili sportsku slavu Srbije takođe bili đaci, koji su prve korake načinili upravo u sportu.

Ona je navela da je ponosna što 50 godina od nastanka organizovanog takmičenja u sportu u školama upravo Novi Sad ima čast da ih ugosti.

„U Novom Sadu je drugi najveći savez za školski sport u Srbiji i u njemu je skoro devet hiljada devojčica i dečaka uključeno u rad ove organizacije“, podsetila je predsednica Pokrajinske vlade ističući da su učesnici ovog takmičenja biser školskog sporta u Srbiji.

Sa ovog sportskog događaja, okićeni medaljama i peharima, otići će više od 1.700 školskih olimpijaca.

Održavanje Olimpijade su finansijski podržali Ministarstvo sporta i Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, Savez za školski sport Srbije i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

Učesnike Olimpijade, u Velikoj dvorani Spensa, pozdravili su i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

(RTS)