Kuvalja: Ponosan sam na Srbiju i Republiku Srpsku

Drumovima Srbije i Republike Srpske vozili su neki od najboljih svetskih timova poput Bardijanija, Androni Djokatoli tima i Novo Nordiska.

Najveća zvezda trke Beograd – Banjaluka bio je Djanluka Viskonti, vozač Bardijanija, Trostruki šampion Italije i pobednik etapa na čuvenoj trci Djiro d’Italija, koji se upravo na našoj najjačoj trci pripremao i za ovogodišnji nastup na Djiru.

"Prelepi su utisci sa trke Beograd – Banjaluka. Konkurencije je bila izuzetna, trka je besprekorno organizovana. Prezadovoljni smo uslovima, smeštajem, rutom trke, ljudi su nas izuzetno lepo prihvatili u Srbiji i Republici Srpskoj i ovo je nakon Trke oko Turske bio najbolji test za nas pred Djiro koji nam je prioritet. Doćićemo ponovi na trku Beograd – Banjaluka" rekao je čuveni Viskonti za RTS.

Oduševljenje nije krio ni legendarni Australijanac Sajrus Monk, vozač Evopro Rejsing tima iz Irske.

"Bio sam na trci Beograd – Banjaluka pre dve godine. Mogu vam reći da ste podigli organizaciju na znatno viši nivo. Sve funkcioniše perfektno i mislim da će ova trka tek rasti i postati jedna od najjačih u Evropi. Smeštaj karavana, staza i čitava organizacija protekla je perfektno. Konkurencije je bila neverovatna. Prezadovoljni smo", naglasio je Monk.

U ovim teškim vremenima za čitav svet, prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, kada se otkazuje gotovo polovina svetskih trka i sportskih događaja, Srbija i Republika Srpska su drugu godinu za redom ugostile karavan sa 400 učesnika iz celog sveta na najvišem mogućem nivou.

Trka Beograd – Banjaluka je jedina biciklistička manifestacija na ovim prostorima koja se nalazi u prvoj kategoriji svetskog biciklizma.

"Ponosan sam na Srbiju i Republiku Srpsku. Organizovati ovako jaku trkux u ovim teškim vremenima bio je pravi izazov za sve nas, ali smo i ove godine uspeli. Ponosan sam na medije, sve medije koji su nas pratili, pogotovo na naš RTS koji je i ove godine bio generalni medijski pokrovitelj trke. Ponosan sam i na sve ljude u organizaciji."

"Preduzeli smo sve mere u borbi protiv pandemije Kovid 19, nije bilo ni jednog problema niti slučaja zaražavanja, kao i prošle godine. Trka je bila najkvalitetnije do sada. Prešli smo 1000 kilometara za četiri dana. Doveli smo Bardijani na ove prostore. Uključili tri nova grada u organizaciju trke, Obrenovac, Šabac i Prijedor. Beograd i Banjaluka su bili deo velikog biciklističkog sveta, a slika koja je otišla iz dve prestonice u svet, večno će se pamtiti" rekao je direktor Trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja.

Pobedu je i ove godine ostvario vozač ekipe Mazovsko Srce Poljske, Estonac Mikel Raim koji je na tronu nasledio svok klupskog kolegu Poljska Kračmareka.

Zadovoljstvo i zahvalnost na gostoprimstvu iskazali u svi učesnici trke, a posebno su bili ponosni svi čelnici gradova i opština kroz koje je trka prošla.

Na ruti ovogodišnje trke Beograd – Banjaluka bili su Beograd, Obrenovac, Šabac, Bijeljina, Vlasenica, Šekovići, Prijedor, Kozarska Dubica, Gradiška, Laktaši i Banjaluka.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар