Kuvalja: Hvala Beogradu na ogromnoj podršci trci Beograd – Banjaluka

Petnaestu godinu za redom, međunarodni biciklistički spektakl Beograd – Banjaluka startovaće iz centra naše prestonice, a takmičari iz 35 svetskih zemalja voziće četiri etape sve do bratskog grada, do Banjaluke gde nas i ove godine očekuju spektakularni krugovi u centru prestonice Republike Srpske.

,,Dugujemo ogromnu zahvalnost gradu Beogradu na podršci koju nam pružaju. Prošle godine, u najtežim vremenima usled pandemije koronavirusa, Beograd je stao uz nas. Ogromnu zahvalnost dugujemo gospodinu Goranu Vesiću koji je prepoznao značaj i kvalitet naše trke."

"S obzirom na to da dolazim iz Banjaluke, nama u Republici Srpskoj ovakva podrška Beograda mnogo znači. Gospodin Vesić je prošle godine prisustvovao cilju trke u Banjaluci i poneo je prelepe utiske sa cilja trke u mom rodnom gradu, a posebno mi je drago što je baš nakon trke Beograd – Banjaluka ozvaničeno i da Beograd i Banjaluka postaju bratski gradovi."

"Hvala Beogradu i nadam se da ćemo i 15. godinu za redom opravdati vaša očekivanja i da će ovogodišnja trka biti najkvalitetnije do sada" istakao je Vladimir Kuvalja, direktor i osnivač trke Beograd – Banjaluka.

Ovogodišnja, 15. međunarodna sportsko turistička manifestacija Beograd – Banjaluka voziće se 22. do 25. aprila.

U pitanju je jedina biciklistička trka u regionu koja se nalazi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke Unije.

Nastupiće 175 vozača iz 35 svetskih zemalja.

U Srbiju i Republiku Srpsku doćiće izuzetno kvalitetni timovi iz Sjedinjenih Američkih Država, Paragvaja, sa Novog Zeland, iz Republike Irske, Holandije, Kambodže, Rusije, Poljske, Italije, Slovačke, Španije i čitavog regiona.

"Ono što je najvažnije, 15. godinu za redom prećićemo granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja, što dovoljno pokazuje koliko je trka značajna za paralelne veze, dodatno povezivanje i saradnju našeg naroda sa obe strane Drine. Nama u Republici Srpskoj to zaista mnogo znači i drago mi je što ovakav događaj startuje sa Trga Republike u najlepšem gradu u ovom delu sveta, našem Beogradu“ dodao je Kuvalja.

Na trci će nastupiti i reprezentacija Srbije, a karavan u kojem će biti blizu 400 učesnika prećiće za četiri dana blizu 1000 kilometra.

Voziće se ukupno 4 etape, a organizatori na čelu sa Vladimirom Kuvaljom uspeli su da odu i korak dalje, tako da će ove godine prvi put u istoriji, Obrenovac i Šabac biti domaćini etapa na našoj najznačajniji biciklističkoj trci.

"Ponosni smo na to što su nam i Šabac u Obrenovac ukazali tu čast i podržali nas. Imamo dva nova grada na ruti, što govori o kvalitetnom radu organizacije koju vodim. Nadam se da ćemo i u Obrenovcu i u Šapcu opravdati očekivanja i da ćemo promovisati sve gradove na ruti kao i do sada, na prelep način."

"Trku će pratiti više od 30 novinarski kuća iz celog sveta, i biće to lepa prilika da još jednom pošaljemo lepu sliku i svet iz Srbije i Republike Srpske" naglasio je Kuvalja.

Generalni medijski pokrovitelj Trke Beograd – Banjaluka biće naša kuća, Radio-televizija Srbije.

Što se gradova domaćina etapa tiče, ove godine prva etapa vozi se 22. aprila od Beograd do Šapca gde će u samom centru grad, biti upriličena i svečanost povodom dana grada Šapca.

Druga etapa startovaće 23. aprila IZ Obrenovca, takmičari kao i čitav karavan prećiće granični prelaz Pavlović most bez zaustavljanja, a cilj druge etape biće u Bijeljini, gradu koji je će 13. put biti domaćim etape.

Trćeg trkačkog dana, 24. aprila etapa će startovati iz Bijeljine i voziće se sve do prelepe Vlasenice, mesta koje četvrtu godinu za redom dočekuje karavan trke Beograd – Banjaluka.

Poslednja, četvrta etapa voziće se 25. aprila od Prijedora do Banjaluke gde nas i ove godine očekuju spektakularni krugovi centralnim gradskim ulicama Banjaluke i cilj celokupne trke.

Žutu majicu braniće Jakub Kračmarek iz Poljske, vozač ekipe Mazovše Serce Polski koji će voziti sa startni brojem jedan na ovogodišnjoj trci od Beograda do Banjaluke.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар