Kolaković: Ostaje nam da se borimo za nove pobede i bodove

Odbojkaši Srbije poraženi su jutros u Otavi od selekcije Argentine rezultatom 3:2, po setovima 28:26, 25:18, 18:25, 22:25 i 15:13 u trećem meču na turniru druge sedmice Lige nacija.

„Olako smo dali prva dva seta, nismo bili kompletno u igri i tek u trećem smo shvatili da možemo da igramo protiv njih. Ponovo nas je uhvatila ta euforija, dobro smo igrali, naročito na elementima servisa i odbrane. U petom setu smo pokazali inicijativu na samom startu. Šteta zbog jedne kontre na 5:2, jer mislim da bi nas to prilično odvojilo od rivala. Ovako su se oni brzo vratili, već na 6:6“, rekao je Kolaković, prenosi zvanični sajt OSS.

Odbojkaši Srbije će poslednju, četvrtu utakmicu druge sedmice Lige nacija u Otavi odigrati protiv Kanade u noći između nedelje i ponedeljka.

„Možemo da žalimo koliko god hoćemo, ali sutra je novi dan, nova prilika, igramo protiv Kanade koja je ‘oduvala’ Ameriku sa 3:1. Sledi još jedan naporan dan za ove momke jer će iziskivati puno energije. Ostaje nam da zaboravimo ovo, ako možemo, i da se borimo za nove bodove i pobede“, dodao je selektor Srbije.

Uprkos porazu, srpski tim je i dalje u borbi za plasman na FIVB rang listi koji vodi na Olimpijske igre u Parizu.

„Timski da smo došli do rezultata od 2:2 i ušli u taj-brejk, bilo je krize u završnici četvrtog seta. Međutim, uspeli smo timski da se izdignemo. Drago mi je što su svi igrači dobili šansu. Nije još smak sveta, igramo protiv Kanade, pa imamo još jedan turnir na kom ćemo se sresti sa Kubom. Voleo bih da taj duel odluči o tome ko će ići na OI“, istakao je Kolaković.

(RTS)