Kolaković: Nisam nezadovoljan, momci su uradili ono što se tražilo od njih

Odbojkaši reprezentacije Srbije poraženi su od selekcije Slovenije sa 3:1 (31:29, 19:25, 25:20 i 25:21) na startu prve nedelje Lige nacija.

„Presudio je kvalitet Slovenije i njhovo iskustvo. Ja sam od momaka tražio da neke stvari sprovedemo u delo, da budemo reprezentativci Srbije u svakom smislu. Naravno, ovi momci u ovom periodu traže mesto u reprezentaciji. Znamo da su svi imali određenih problema sa igranjem u klubovima u kojim su bili“, istakao je selektor Srbije.

Dodaje da ovaj meč pokazuje putokaze za budućnost nacionalne selekcije.

„Bilo je pritiska na početku zbog toga. Posle smo ušli u ritam, ali oni su dodali gas u trećem i četvrtom setu. Ne mogu da budem nezadovoljan, ovi momci su uradili upravo ono što se tražilo od njih. Sutra verovatno imamo ulogu favortia i videćemo kako će se momci nositi sa tim izazovom“, izjavio je Kolaković.

Korektor selekcije Srbije Dražen Luburić konstatovao je da je bitno da mladi igrači dobijaju šansu u mečevima Lige nacije.

„Pored poraza mislim da smo pokazali dobru igru. Glavno je da smo pokazali motivaciju i što smo dali mladim igračima priliku da se kale. Falilo je malo sreće u završnici prvog seta. Treba još da radimo“, istakao je Luburić.

Libero reprezentacije Milan Katić je izjavio da niko nije zadovoljan rezultatom.

„Sa druge strane treba gledati na ovo pozitivno jer smo igrali sa ekipom koja je dugo na okupu. Od meča protiv Kine očekujem da pokažemo svoj kvalitet. Definitno više nema lakih protivnika, tako da moramo da pristupimo maksimalno ozbiljno“, zaključio je Katić.

(RTS)


Ostavite komentar