Kolaković: Nadam se da ćemo dati sve od sebe u Nagoji, svaki meč je važan

Odbojkaši Srbije će u subotu otputovati u Japan, a Kolaković će u petak posle treninga da objavi spisak odbojkaša koji će igrati u Nagoji.

„Kada govorimo o proteklom periodu, mogu da kažem da su momci dali svoj maksimum. Mada je to za odbojkašku reprezentaciju normalna stvar. Uradili smo mnogo posla, imali smo dobre uslove. Jedino što je smetalo je bolest Marka Ivovića, Aleksandar Atanasijević je propustio nekoliko treninga zbog problema sa kolenom, Dražen Luburić zbog zadnje lože… Ali to ih neće sprečiti da budu u timu i daju maksimum u utakmicama koje su pred nama“, rekao je Kolaković na konferenciji za medije u Beogradu, preneo je zvanični sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

On je istakao da će Srbija u Ligi nacija svaki meč odigrati na najvišem nivou.

„Svaka utakmica nam je jako važna, svaki set je važan. Nismo došli do onoga što smo želeli, da idemo sa najjačim timom u Nagoju. Igrači koji su imali operacione zahvate, Srećko Lisinac i Uroš Kovačević, neće biti s nama. Marko Podraščanin je na zasluženom odmoru. To nam remeti planove, ali ne i ambicije. Voleo bih da pričamo o momcima koji su tu. Oni su zaslužili radom i odnosom. Biće jako teško, izazovno. Nadam se da ćemo održati atmosferu koju imamo i da ćemo dati sve od sebe u Nagoji“, zaključio je selektor Srbije.
Srbija će u Nagoji igrati sa Japanom, Kinom, Poljskom i Slovenijom.

„Ne znamo sastave naših protivnika. Ali kao što je selektor rekao, važno je da budemo maksimalno motivisani. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, znamo da su bitne prve utakmice. Moramo da damo maksimum iako nećemo da budemo kompletni. Nije idealna situacija, ali imamo naše šanse. Protivnici su po meri i imaćemo šansu da svakog pobedimo“, rekao je srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević.

(RTS)