Kolaković: Kontrolisali smo ekipu Holandije u svim elementima

Odbojkaši Srbije savladali su sinoć Holandiju rezultatom 3:0 (25:17, 25:20, 26:24) u prvom meču drugog vikenda Lige nacija u Otavi.

Srpski tim je ovom pobedom osvojio važne bodove za rang listu FIVB u borbi za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

„Imali smo tešku nedelju, s obzirom na bolest Milorada Kapura i virus koji je zahvatio Aleksandra Nedeljkovića i Marka Ivovića. Bilo je neizvesno kako ćemo i šta ćemo da radimo u organizaciji igre. Međutim, mladi Vukašin Ristić se jako dobro snašao. Drago mi je zbog njega i perspektive reprezentacije“, rekao je Kolaković.

Istakao je da su srpski odbojkaši odigrali dobar meč.

„Kontrolisali smo ekipu Holandije u svim elementima, iako smo znali da imaju opasan servis. Naš servis je isto tako bio ubojit. Drago mi je što su igrači sa klupe dali doprinos, ne samo igrom već bodrenjem i atmosferom koja je ličila na ono što bi ova reprezentacija trebalo stalno da ima“, naglasio je Kolaković.

Srbija će u narednom meču Lige nacija igrati protiv selekcije SAD.

„Selekcija SAD ovde igra sa timom koji ide na Olimpijske igre. Oni su nama uvek težak protivnik, ali ovo je nova utakmica, nova prilika. Nadam se da će se stabilizovati zdravstveno stanje igrača koji su imali problema. Slede nam tri teška meča“, istakao je Kolaković.

Rezultati reprezentacije Srbije u Brazilu:
23.5. Srbija – Iran 3:1
23.5. Srbija – Japan 0:3
25.5. Srbija – Brazil 1:3
26.5. Srbija – Nemačka 0:3

Raspored utakmica reprezentacije Srbije u Otavi:
5.6. Srbija – Holandija 3:0
8.6. Srbija – SAD 2.00
9.6. Srbija – Argentina 2.00
10.6. Srbija – Kanada 0.00

(RTS)