Kolaković: Bili smo jako motivisani i strpljivi protiv Kanade

Odbojkaši Srbije su jutros pobedili u Otavi selekciju Kanade rezultatom 3:1 u poslednjoj utakmici druge sedmice Lige nacija.

Izabranici Igora Kolakovića su se vratili u trku za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Mislim da smo napravili sjajnu pobedu u prepunoj dvorani. Bili smo jako motivisani, jako strpljivi. Mislim da smo bili i hrabri kada je bilo najpotrebnije. Ušli smo opet u meč sa dozom mekoće. Međutim, kako je meč odmicao, mislim da su stvari posložene kako treba“, rekao je Kolaković nakon utakmice.

Naglasio je da Kanada ima sjajan tim.

„Mislim da je ovo vrlo važna pobeda i za samopouzdanje svih nas i za bodovni saldo. Sada je jasno da će poslednji turnir Lige nacija u Sloveniji da odluči ko će ići na Olimpijske igre u Parizu“, istakao je selektor Srbije.

Kolaković je pohvalio sve odbojkaše Srbije.

„Tek smo napravili jedan korak ka onome što nas interesuje, a to je da u ovih narednih sedam dana, kada se vratimo u Beograd, mirno treniramo i da se i mentalno i fizički spremimo za turnir u Ljubljani“, rekao je Kolaković.

Utakmice poslednje sedmice Lige nacija, koje će biti odigrane od 18. do 23. juna u Ljubljani, odlučiće o tome ko će izboriti plasman na Olimpijske igre. Odbojkaši Srbije će igrati protiv Kube, Turske, Poljske i Slovenije.

(RTS)