Kobiljski novi trener odbojkaša Partizana

Posle poraza u finalnoj seriji šampionata Srbije od Crvene zvezde, Bojan Janić je prekinuo saradnju s Partizanom, a crno-beli su objavili informaciju da će Dragan Kobiljski biti novi strateg tima.

„Sa bogatim iskustvom Kobiljski donosi energiju i predanost razvoju ekipe i biće bitna karika kluba. Istovremeno, Odbojkaški klub Partizan se iskreno zahvaljuje dosadašnjem treneru, Bojanu Janiću, koji je bio sa nama u najtežim trenucima i vratio staru slavu klubu“, ističe se u saopštenju Partizana.

Janić je sa Partizanom osvojio četiri trofeja, uključujući i triplu krunu prošle szone i još i Kup Srbije 2022. godine.

„Odbojkaški klub Partizan kreće u novi četvorogodišnji plan pod vođstvom Dragana Kobiljskog, koji preuzima ulogu trenera prvog tima. To podrazumeva da će odbojkaški klub Partizan dati šansu mladim igračima iz sopstvenog pogona, i uz nekolicinu starijih igrača napraviti spoj mladosti i iskustva, i na taj način ući u proces stvaranja novih vrednosti“, saopštili su iz Partizana.

Dragan Kobiljski rođen je 1971. godine u Beogradu, a odbojkašku karijeru kao igrač započeo je u Partizanu. Tokom igračke karijere nastupao je za Ren, Budućnost, Ajačio i Tuluz, a trenersku karijeru započeo je u Borcu iz Starčeva. Bio je i trener Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog, kao i asistent u reprezentacijama Srbije i Irana. Prošlu sezonu proveo je na klupi Rapida iz Bukurešta.

(RTS)