Karatisti Srbije za RTS: Najbolji rezultati tek dolaze

"Ovo je kruna jedne mlade generacije, ja sam siguran da pored Stefana koji ima 30 godina, mene koji imam 33, podmlađena reprezentacija ima 24 godina u proseku i od njih najbolje tek očekujemo", izjavio je Slobodan Bitević.

"Bilo je teško na SP, ali ova generacija je na EP osvojila vicešampionsku titulu i to je pokazatelj da smo bili spremni za svetsku smotru", dodaje Bitević.

"Ostaje žal za zlatnom medaljom, ali ima vremena i za to."

Naši karatisti govorili su o tome koliko je njihov sport zahtevan. 

"Ovaj sport je sport veštine, vrzine i eksplozivnosti i prilikom naših udaraca se postiže velika snaga i brzina i dolazi do kontakta. Cilj sporta nije nokaut kao u nekim drugim borilačkim sportovima, ali i u našim duelima dolazi do jakih kontakata i samim tim težih povreda", rekao je Stefan Joksić. 

Direktor federacije Predrag Stojadinović naveo je koliko je karate dobar za mlade. 

"Karate je najmasovniji individualni sport. Ne samo u Srbiji, već na svetu. Vrlo je pristupačan za treniranje, po nekim pogodnostima po razvoj dece može puno da se priča, svi doktori preporučuju karate, razvije se sve što dete treba da razvija, utiče dobro i na psihološku stabilnost osoba. Dobar je i kao uvodni sport, ali mi se svi trudimo da ostanu u karateu", rekao je Stojadinović.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар