Jovanović: Apel kupačima na Adi, bez ulaska u vodu tokom veslačkih trka, može da bude fatalno

Beograd će biti domaćin Svetskog prvenstva u veslanju, naročito značajnog zbog obezbeđivanja kvalifikacionih normi za Olimpijske igre u Parizu.

Direktor Svetskog prvenstva u veslanju Zoran Jovanović naveo je da pripreme i organizacija idu svojim tokom, kao i da su spremni da reaguju u slučaju problema.

„Od 2019. godine, kad je Beograd dobio čast da bud organizator najznačajnijeg Svetskog prvenstva u olimpijskom ciklusu zbog kvalifikacija, ulazili smo u program priprema koji je pri kraju. ostaju još samo fina podešavanja. Sve ide sovjim tokom. Nema iskakanja, mada znamo da će biti problema, jer znamo da zavisimo od vremenskih uslova“, rekao je Jovanović, inače bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije.

Jovanović je naveo da je najvažnija bezbednost kupača i regularnost takimčenja.

„Najveći izazovi su vreme i kupači, na koje ne mogu dovoljno da apelujem. Njihova bezbednost nam je na prvom mestu. Jester regularnost jako bitna. Svaki kontakt je neregularan, a može da bude i fatalan. Apel kupačima da ne ulaze u vodu, jer mogu da budu jako velike posledice po njih“, istakao je Jovanović.

Što se tiče rezultata srpskih veslača, Jovanović se nada i očekuje da će dvojac Mačković-Stojić i Jovana Arsić doći do finala.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike