Jovana Preković odbranila zlato

Ovom pobedom Jovana je zaokružila ovu godinu kao jedina neporažena takmičarka u kateforiji -61 kg. Naime na svim kvalifikacionim takmičenjima za OI , prvenstvu Evrope u Poreču, Olimpijskim igrama u Tokiju i konačno na svetskom prvenstvu u Dubaiju Jovana je sve svoje protivnice pobedila i tako je objedinila sve titule.

„Jako sam srećna , šta da  Vam kažem …evropska, sam svetska i Olimpijska šampionka ovo je godina za istoriju za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi ŽIVELA SRBIJA." Nakon finalne borbe  izjavila je Jovana Preković.

U fantastičnoj 2021. godini 25-godišnja Aranđelovčanka postala je i šampionka Evrope, a kruna sezone bile su Olimpijske igre u Tokiju, gde je takođe osvojila najsjajnije odličje. 

 „Ono što je Jovana danas pokazala je i što je pokazala tokom čitave ove 2021 godine je nešto što nikome nije uspelao. Osvojiti titulu prvaka Evrope, titulu Olimpijskog šampiona i odbraniti titulu prvaka sveta je podvig. Hvala svima, hvala našoj državi koja nam je tokom čitavog ovog perioda pružala nesebičnu podršku, hvala našim porodicama ovo je medalja za naš narod. Živela Srbija!" rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković.

Srpski karatisti sutra imaju priliku za još jednu zlato, pošto se muški tim plasirao u finale. 

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар