Holandija nakon preokreta savladala Katar

Holanđani sada imaju četiri boda u novoformiranoj grupi, dok je Katar ostao bez bodova i definitivno izgubio šanse za dalji plasman. Holanđani su uspeoli da u drugom poluvremenu preokrenu rezultat, istopili su prednost rivala od četiri gola stigli do prednosti koju su sačuvajli do kraja meča.

Katar je odlično odigrao prvi deo igre i na poluvremenu je imao četiri gola prednosti, 19:15. Nastavak je doneo zanimljiv duel. Holanđani su konstantno hvatali priključak prilazili na gol zaostatka.

Holanđani su dvanaeset minuta pre kraja uspeli da izjednače na 25:25. Usledila je igra gol za gol, da bi Holandija prvi put na meču povela sa 27:26, devet minuta pre kraja.

Katar je ostao sa igračem manje, što Holanđani uspevaju da iskoriste i sedam minuta pre kraja imali su dva gola prednosti – 29:27.

Katar nije imao snage da se vrati u meč, nekoliko grešeaka sa igračem više i pet minuta pre kraja rival odlazi na plus tri.

Do kraja meča Katar je imao priliku i da izjednači, međutim rival im krade loptu i iz kontre ponovo odlazi na plus dva. Na kraju pobeda Holandije od 32:30.

U drugom današnjem meču u okviru Grupe 4, Bahrein je sasvladao SAD sa 32:27 i zadržao šanse za plasman u četvrtfinale.  

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike